Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

savjeti

Trik sa TikToka oduševio milione: Jednostavno očistite masnu pećnicu

Novi prosvjed u Sarajevu, građani blokirali promet. Traje sastanak političara u OHR-u
27.07.2022.,Sarajevo - Poceo je prosvjed gradjana ispred zgrade OHR-a u Sarajevu zbog namjere visokog predstavnika Christiana Schmmidta da nametna nova izborna pravila u ovoj zemlji. Nezadovoljni gradjani blokirali su promet u sarajevskom naselju Kovacici.Istovremeno, u zgradi OHR-a poceo je sastanak politickih lidera iz Federacija BIH s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Jedna je žena na TikToku podijelila trik koji mnogi već slijede i koji ima više od deset miliona pregleda

Može li se pećnica zaprljana od zagorjelih ostataka hrane i masnoće zaista očistiti bez proizvoda koji sadrže hemikalije? Jedna je žena na TikToku podijelila trik koji mnogi već slijede i koji ima više od deset miliona pregleda.

“Pokažite mi nešto što vidite svaki dan, ali prerijetko koristite za svakodnevne poslove”, kaže ona u videu pa dodaje kako je “limun jedna od podcijenjenih namirnica iako je očito izvrstan u kućanstvu čak i za čišćenje”.

U svom videu stručnjakinja u zdjelu ubacuje limun izrezan na kriške i vodu, a zatim zdjelu stavlja u pećnicu i zagrijava je na 200°C. Iako ne precizira koliko vremena treba “peći” vodu i limun, neko je u komentarima napisao između 20 i 30 minuta, nakon čega u posudu s vodom i limunom moči krpu pa s njom riba pećnicu.

Na kraju videa žena je pokazala kako korištena krpa izgleda nakon čišćenja, a prljavština je dokaz da savjet očito djeluje.

@washy_wash #foryou #lifehack #yum ♬ Ultimate life hacks – Kelly -The Life Bath