Život i zdravlje

Trikovi kako da vaš parfem traje duže

21/07/2015

Da bi parfem trajao što duže, mnogi od nas ga nanosimo nekoliko puta na dan, uglavnom na zglobove.
Međutim, postoji nekoliko dijelova tijela koje ste zanemarili. Ako želite da se vaši mošusni i citrusni mirisi druže sa vama tokom čitavog dana, morate pogoditi sva žarišta, odnosno dijelove vašeg tijela koja teže da se zagriju. Tada će se mirisi rasuti po cijelom tijelu, a vi ćete mirisati odlično.

Zato vam savjetujemo da se poslužite ovim trikovima:

Kosa

Mnogi smatraju da je kosa mnogo bolje mjesto za nanošenje parfema, od same kože. Ipak, moramo da napomenemo da morate biti oprezni kada primjenjujete ovu tehniku. Umjesto da nanesete parfem direktno na kosu (zapamtite: alkohol je isušuje!), prvo ga naprskajte na četku. Na taj način ćete ga prilikom apliciranja naneti ravnomjerno i suptilno.

Iza ušiju

Kao i zglobovi, područja iza ušiju se smatraju implusnim tačkama, mjestom gdje su vene najbliže koži pa samim tim stvaraju veću toplotu i pojačavaju miris. Zato će nanošenje parfema na tim mjestima dati bolje trenutne rezultate, za razliku od donjih dijelova tijela, kod kojih parfem ima tendenciju da oslabi u toku dana. U slučaju da nosite nakit, obratite pažnju da naprskate samo predio vrata, jer u suprotnom parfem može oštetiti vaše ogrlice.

Donji dio leđa

Možda vam zvuči čudno, ali ekspert za parfeme Chandler Burr insistira na ovom pravilu. Zapravo apliciranje parfema na donjem dijelu leđa stvara savršenu ravnotežu mirisa koji će dugo trajati i neće biti previše jak ili neprijatan za ljude u vašem okruženju.

Povucite vašu majice pozadu i naprskajte miris u predjelu između odjeće i kože, savetuje Chandler. Ako je miris lagan i nježan, ponovite postupak još jednom. Vaši prirodni pokreti kroz vazduh će suptilnije širiti miris. Tako će parfem djelovati prirodno na vama.

Unutrašnjost laktova

Još jednu pulsnu tačku za nanošenje mirisa čine laktovi. Da biste maksimalno pospješili trajanje i širenje parfema, prije apliciranja uradite piling ruku (posebno zglobova). Na taj način će parfem duže trajati.

Iza koljena

Čak i ako se ne sjećate najbolje nekih predmeta u srednjoj školi, defintivno se sjećate jednog velikog pravila: toplota raste. Dakle, prema tome, ima smisla da se nanese parfem na donjoj polovini tijela, jer će tada on polako isparavati tokom dana. Na predjelu iza kolena se nalaze pulsne tačke, tako da je ovo odlično mjesto za upijanje i širenje mirisa.

Pupak

Ovo je mali trik koji smo ukrali od Liv Tyler, koji je ona naslijedila od njenog voljenog oca Stevena Tylera.

“Stavila sam malo kapljica na prste i nanijela sam miris ispod pazuha i na pupak”, rekla je Liv za Into the Gloss.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.