Život i zdravlje

Australija

Trogodišnji dječak pronađen nakon četiri dana potrage

06/09/2021

Dječak, koji ima autizam i poteškoće s govorom, posljednji je put viđen u kući u petak dok se igrao sa svojom braćom. Njegova porodica strahovala je da je dječak otet

Trogodišnji dječak koji je prošle sedmice nestao u grmlju u australskoj državi Novi Južni Vels, pronađen je nakon četiri dana potrage, prenosi Anadolu Agency (AA).

Policijski helikopteri primijetili su u ponedjeljak dječaka Anthonyja “AJ” Elfalaka kako pije vodu iz potoka na seoskom imanju svoje porodice.

Spasioci su dječaka pronašli na obali rijeke oko 500 metara od porodične kuće na prostranom imanju u Puttyju, na sjeveru države.

Dječak, koji ima autizam i poteškoće s govorom, posljednji je put viđen u kući u petak dok se igrao sa svojom braćom. Njegova porodica strahovala je da je dječak otet.

Vlasti su saopštile da je AJ zadobio nekoliko ogrebotina na nogama i da je pronađen u mokroj odjeći, ali da je dobrog zdravlja.

Njegov otac, Anthony Elfalak, nazvao je pronalazak svog sina”čudom”.

“Ugrizli su ga mravi i pao je, ali je živ. Živ je”, rekao je Elfalak, dodajući kako ne zna zašto je dječak zalutao.

Više od 100 policijskih službenika i dobrovoljaca tragalo je preko vikenda za dječakom, a u nedjelju je zalijenjeno bijelo vozilo zbog sumnje da se radi o slučaju otmice.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.