Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrabro!

Trojica mladića spasili dječaka iz rijeke Bunice kod Mostara

bunica spašavanje dječaka
FOTO: Screenshot

Upozorila je i roditelje da razgovaraju sa svojom djecom te ih upozore na moguće opasnosti, navodeći kako današnja djeca većinom ne znaju šta je rijeka i brzaci, jer su većinom na moru naučili plivati

Tri mladića spasila su jučer dječaka od utapanja na rijeci Bunici kod Mostara. Njihov hrabri podvig je podijeljen na društvenim mrežama uz poziv gradskih vlasti da se na tom lokalitetu poduzmu potrebne sigurnosne mjere.

Majka jednog od hrabrih mladića je upozorila na opasnosti koje vrebaju zbog nebrige oko bazena na Bunici, gdje veliki broj građana tokom ljetnih dana dolazi na kupanje.

“Jučer nakon izlaska iz vode moj sin je primijetio da se jedno dijete, od 12 ili 13 godina bori da ostane na površini vode i iskoprca iz brzaka koji se stvorio na strani od Malog polja, baš gdje nedostaju betonski blokovi i gdje je sila vode jaka stvarajući brzake. Bez razmišljanja ponovo je skočio u vodu da bi mu pomogao da izađe iz vode. Ali, strah, grč, opuštenost djeteta nisu mu dali da ga sam izvuče. Morao je čuvati i sebe zakačivši se jednom nogom za betonski blok koji je pod vodom, a i njega, i boriti se protiv brzaka. Pozvao je kolegu iz društva, inače momka koji je iz Južne Afrike, a u Mostaru pohađa koledž, te su na svu sreću uspjeli spasiti dijete, a i sebe”, navela je majke hrabrog dječaka.

Upozorila je i roditelje da razgovaraju sa svojom djecom te ih upozore na moguće opasnosti, navodeći kako današnja djeca većinom ne znaju šta je rijeka i brzaci, jer su većinom na moru naučili plivati.

Predstavnicima vlasti je poručila da nije dovoljno na Bunicu uvesti naplatu parkinga, te da treba prvo stvoriti uslove za to, ne samo što se tiče parkinga, već i sigurnosti svih pratećih sadržaja.

“Jučer je bio sretan kraj, potrudimo se da i svaki naredni bude takav”, poručila je majka hrabrog dječaka iz Mostara. Pogledajte VIDEO!