Turisti bježe iz grada u Hrvatskoj: Nema vode, sve smrdi

vodice3444

Turisti odlaze prije završetka njihovih godišnjih odmora u jednom dijelu Hrvatske jer ne žele biti na ljetovanju bez vode.

U samoj špici turističke sezone mještani Vodica i turisti koji se tamo nalaze nemaju vode.

Zapadni dio grada je bez vode već treći dan, a brojne vile i apartmani u Prvićkoj i dijelu ulice Blata pune su turista.

Voda iz slavina je bila mutna i neugodno je zaudarala, mještani kažu po fekalijama, a problem je prijavljen preduzeću Vodovod i odvodnja u utorak u osam sati, piše ŠibenikIn.

“U utorak ujutro je voda koju smo pustili užasno je smrdjela kao da smo otvorili septičku jamu i bila je zamućena. Zvali smo u Grad Vodice, međutim oni su se oglušili, a nakon toga sve smo prijavili i Vodovodu te su ljudi došli ovdje. Išli smo okolo i upozoravali komšije da je voda zagađena, zamislite da je neko to popio, pa potrovali bi se svi. Bavimo se iznajmljivanjem apartmana i dosta turista je otišlo nakon ovoga”, kazala je gospođa Marija Juras koja živi u blizini, a njen turist iz Poljske dodao je da je šokiran situacijom te da se zgrozio kada je vidio da iz cijevi curi voda zagađena fekalijama.

Uposlenik Vodovoda i odvodnje je izašao na teren i utvrdio kako voda nije zdravstveno ispravna.

“Kao uzrok onečišćenja utvrdio je nelegalnu bušotinu za navodnjavanje zelene površine koja je napravljena na cjevovodu za opskrbu pitkom vodom u vlasništvu Vodovoda i odvodnje d.o.o. u vrijeme gradnje stambenog objekta, u kojem se nalazi 8 stanova na adresi u Vodicama Prvićka ulica bb”, priopćeno je iz Vodovoda.

Voda se u tom dijelu naselja dostavlja auto-cisternama, a prema informacijama iz Vodovoda, obavljaju se ispitivanja i dezinfekcija vodoopskrbnog cjevovoda kako bi se uspostavila redovita i uredna vodoopskrba.

Normalizacija stanja se, prema priopćenju iz Vodovoda, očekuje danas u večernjim satima