Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Život i zdravlje

Turistička sezona u Hrvatskoj: Tablete za dan poslije najtraženija roba

04/08/2015

Upravo je ljeto godišnje doba kada raste broj neželjenih trudnoća i spolnih bolesti, posebno među mlađom populacijom koja ne zna da se prije upuštanja u seksualne odnose treba pobrinuti i za kontracepciju i zaštitu od spolnih bolesti.

I nažalost, dok većina djevojaka ima najnoviju skupu torbu, pitanje je da li i većina nosi sredstvo za kontracepciju. To ne znači da se za kontracepciju ne bi trebali brinuti i dečki, jednako kao i djevojke, ali budimo realni, većina njih to još uvijek ne čini, piše Novi list.

Na novinarsko pitanje kupuje li se ljeti više testova za trudnoću u odnosu na druga godišnja doba ljekari odgovaraju da je to istina, ali samo zato što je puno veća frekvencija ljudi u ljetno doba pa je i potraga za testovima za trudnoću veća nego u neko drugo doba doba godine.

Tableta za dan poslije koja se od 23. aprila ove godine za dvjestotinjak kuna može kupiti i u hrvatskim apotekama bez recepta tražena je roba i u zadarskim ljekarnama – i to osobito za vrijeme turističke sezone. Razlog je što je puno više kupuju strankinje nego domaće.

– Naše su žene dosta suzdržane kad je riječ o tableti za dan poslije. Riječ je o tableti koja se donedavno mogla dobiti samo na recept pa dosta žena i ne zna da može samo doći u ljekarnu i kupiti je dok su strankinje puno opuštenije. Kod njih je ta tableta već godinama prisutna na slobodnom tržištu i one će bez srama ući i apoteku i kupiti je dok naša žena još uvijek to neće tako jednostavno napraviti. Mi smo mala sredina i naše žene se još uvijek pitaju hoće li ih susjed vidjeti dok kupuju tabletu za dan poslije. Ali ona koja želi to napraviti, mi ćemo je rado uslužiti, tvrde ljekari.

Da strankinje bez srama kupuju tabletu za dan poslije, dok su Hrvatice sudržane, zaključuje Novi list.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.