Tuširanje ga skoro koštalo života (FOTO)

tus kabina – povrijedjeni djecak

Ovoj katastrofi nije prethodila ni majčina, ni djetetova nepažnja već majstor koji je zbog svoje nestručnosti umalo skrivio smrt nesretnog djeteta.

Nakon što se katastrofa dogodila, a maleni izašao iz životne opasnosti, majka Megan Tilbury iz Pertha, cijelu je priču dala u medije, kako bi upozorila roditelje koji možda imaju slično kupatilo, da obrate pažnju na grešku koju je učinio njihov majstor.

Majka je ostavila sina u tuš kabini bez kade, da se tušira, dok mu je ona pripremala čistu odjeću. Tad je čula snažan prasak, doletjela je iste sekunde, da bi na podu kupatila, u šoku ugledala okrvavljeno dijete, prekriveno hiljadama komadića stakla, prenosi Index.hr.

Pod hitno je prebačen u bolnicu gdje su mu ustanovili teške ozljede glave no, srećom, maleni se brzo oporavljao. I od šoka i ozljeda.

Šta se tamo dogodilo?

Maleni se tuširao te kako je mami naknadno ispričao, nije ni taknuo staklene pregrade tuš kabine kad je staklo doslovno samo od sebe eksplodiralo. Majka je odmah povjerovala malenom, jer im se ista stvar, nedugo prije toga, dogodila i s pregradnom staklenom pregradom u kupatilu.

Tada ju je majstor uvjeravao da je riječ o nesretnom slučaju, da je staklo možda bilo negdje malo kvrcnuto no, kad je cijela priča izašla u javnost, majci su se javili ogorčeni majstori koji su na njenim slikama odmah uočili problem koji je malenog skoro koštao života.

Naime, iako su ovakva moderna kupatila s tuš kabinom koja se montira na pločice, a ne na plitku kadu, sve češći detalj modernih domova, izgleda da nisu još svi vični napraviti posao kako treba.

Ovo staklo je puklo zato što je majstor zaboravio, ili nije niti planirao staviti adekvatne podupirače između pločica i stakla. Zato je i došlo do pucanja, upozorili su brojni majstori koji su komentirali ovaj nemili događaj.

I baš su se zato i oni pridružili ovoj majci u upozorenju drugima da, ako imate ovakve tuš kabine, provjerite ima li staklo adekvatnu zaštitu i ako se spremate na uređenje kupatila u ovom stilu, da odaberete majstora koji zna šta radi.