Michael Sleggs

Tužna ispovijest mladog glumca: Umirem, ovo su mi posljednji dani

Michael3

U svakom slučaju, kao što možete zamisliti, ovo nije idealan način na koji sam zamislio da će stvari ići, a moja se porodica nosi s mnogo tuge

Mladi britanski glumac Michael Sleggs na Facebooku je objavio emotivnu ispovijest u kojoj je otkrio da proživljava posljednje dane života.

“Zdravo, prijatelji. Kao što mnogi od vas vjerovatno znaju, posljednjih nekoliko mjeseci mnogo sam vremena proveo u bolnici. Ovaj posljednji put odlučeno je da više nema opcija pa su me poslali kući na palijativnu skrb kako bih ostatak života proveo kod kuće”, započeo je tešku objavu 33-godišnjak.

“Nije mi data nikakva specifična vremenska granica, ali do pogoršanja je došlo prilično brzo. Puno spavam i jedva sam izbjegao komu slučajnim predoziranjem morfijem neki dan. U svakom slučaju, kao što možete zamisliti, ovo nije idealan način na koji sam zamislio da će stvari ići, a moja se porodica nosi s mnogo tuge. Samo sam vam htio reći da volim svakoga ko čita ovaj status, svi ste bili jako nevjerojatni, ljubazni, brižni ljudi i svi ste dotaknuli moj život na toliko jedinstvenih i nevjerojatnih načina”, napisao je.

“Žao mi je ako je ovaj status preemotivan, ali svako se ima pravo oprostiti pa me izvinite, lol. Ako se pitate zašto ne zvučim zastrašeno cijelom situacijom… Pa u početku sam bio, ali, kao i uvijek u vrijeme krize (trebalo je to biti mnogo ranije), okrenuo sam se Bogu i svojoj kršćanskoj vjeri. Čitao sam Bibliju svakodnevno, slušao kršćanske pjesme i propovijedi, i to mi je promijenilo cijeli način razmišljanja”, objasnio je te dodao da ne žali ni za čim.

Michael je poznat po ulozi u BBC-jevom mockumentaryju “This Country”.