Život i zdravlje

U aprilu je imala 19 kila, bila je poput kostura

30/10/2015

Rachael Farrokh očajnički je tražila pomoć u borbi protiv uznapredovale anoreksije. U svojoj je borbi uspjela, a svoja iskustva sada dijeli s onima koji pate jednako kao što je patila i ona.

Kad je u aprilu objavila video na Youtubeu, ova 37-godišnjakinja imala je nevjerovatnih 19 kila na svojih 170 centimetara visine i bila blizu smrti.

Video koji je objavila bio je zapravo njen poziv upomoć. Bile je poput kostura, prikovana za krevet, nije mogla uhvatiti dah.

No, bez obzira na šokantnu pojavu, njena volja za životom je prevladala. Trebao joj je novac za liječenje, a svijet je na njenu molbu odgovorio tako da je ubrzo na GoFundMe stranici prikupljeno 200.000 dolara za njeno liječenje.

U maju je Farrokh rekla novinarima da zna da joj je vrijeme ograničeno i da će bez pomoći dobrih ljudi izgubiti bitku protiv bolesti. No, otada se čudesno oporavila.

Tokom čitavog putovanja prema ozdravljenju, bilježila je svaki korak, tako da su na Facebook stranici Rachael's Road to Recovery svi mogli pratiti kako napreduje.

Uz odobrenje svojih ljekara, ove je godine sudjelovala u “Maršu protiv poremećaja u prehrani”, održanom u Washingtonu. Rachael, naizgled puno zdravija i sretnija, rekla je kako će učiniti sve da pomogne onima koji pate od istih problema i da podigne svijest o ovoj bolesti.

“Imam ogromnu porodicu koja se zove svijet! Osjećam kako su me svi zagrlili jednom velikim zagrljajem!”, rekla je sretna Rachael.

Ipak, njeno ozdravljenje još nije konačno i pred njom je još dosta posla.

“‘Veselim se životu jer ono što je prije tri mjeseca izgledalo samo kao mali tračak nade, sad je posve izvjestan oporavak. Povratila sam snagu i odlučnost. Moj cilj je potpuno se oporaviti i govoriti o ovoj opakoj bolesti kako bih pomogla drugima.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.