Sarajevo

U Bosnalijeku obilježen Svjetski dan dijabetesa

IMG-383fe47941adb298916164425cb097ce-V

„Kao kompanija koja je posvećena brizi o zdravlju, Bosnalijek nastoji kontinuirano promovisati prevenciju kao ključni segment zaštite zdravlja. Nažalost, broj oboljelih od dijabetesa kontinuirano se povećava, a posebno zabrinjava sve češća pojava ove bolesti kod djece. Kao lider u poslovnoj zajednici BiH, nastavit ćemo podržavati preventivne akcije s ciljem podizanja svijesti o načinima umanjenja rizika od razvoja dijebatesa, ali i drugih bolesti“, poručili su iz Bosnalijeka

Povodom obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa, najveća domaća farmaceutska kompanija Bosnalijek u saradnji sa JU Zavod za medicinu rada Kantona Sarajevo organizovala je besplatno mjerenje nivoa šećera u krvi za svoje zaposlenike.

Obzirom da je zdrava ishrana veoma značajna u sprečavanju nastanka ovog oboljenja, svim zaposlenicima Bosnalijeka je, također, osigurana i mogućnost da u restoranu kompanije konzumiraju posebno prilagođene obroke.

Dijabetes, pored kardiovaskularnih i malignih bolesti, predstavlja jedan od vodećih uzroka obolijevanja i smrtnosti kako kod nas, tako i u svijetu. Šećerna bolest se naziva globalnom epidemijom jer broj oboljelih u svijetu raste progresivno, na nivoe koji su prije nekoliko decenija bili nezamislivi.

„Kao kompanija koja je posvećena brizi o zdravlju, Bosnalijek nastoji kontinuirano promovisati prevenciju kao ključni segment zaštite zdravlja. Nažalost, broj oboljelih od dijabetesa kontinuirano se povećava, a posebno zabrinjava sve češća pojava ove bolesti kod djece. Kao lider u poslovnoj zajednici BiH, nastavit ćemo podržavati preventivne akcije s ciljem podizanja svijesti o načinima umanjenja rizika od razvoja dijebatesa, ali i drugih bolesti“, poručili su iz Bosnalijeka.