Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U koje doba dana treba da jedete da biste brže smršali

rucak1123

Kompanija “Forza Supplements” analizirala je podatke osoba koje su drastično smršale kako bi ustanovili u koje doba dana treba da doručkujete, ručate i večerate ukoliko želite brzo i efikasno da smršate.

Kompanija, koja je analizirala podatke o osobama koje su znatno smršale, otkrila je da osim što su pazili šta unose u organizam, ove osobe vodile računa i u koliko sati jedu.

Na osnovu ovog istraživanja otkriveno je da je najbolje vrijeme za doručak oko 7 sati ujutro, ručak se preporučuje između 12:30 i 13 sati, a večera između 18 i 18:30.

Tri četvrtine osoba koje su učestvovale u ovom istraživanju izjavilo je da im je u mršavljenju pomoglo to što su imali lagan ručak, a međuobrok nisu izbjegavali.

Ispitivanje je pokazalo da su najkritičniji sati za dijetu između 18 i 22 sata, kada je najteže izdržati bez hrane i osobe koje su na dijeti u tom periodu najteže mogu odoliti iskušenjima.

Ovo istraživanje zapravo potvrđuje izreku: doručak pojedite sami, ručak podijelite s prijateljem, a večeru poklonite neprijatelju.

U stvari, rješenje nije u izbjegavanju večere, već da je najbolje da jedete bar tri sata prije odlaska na spavanje.

Osobe koje su bile uspješne u gubitku kilograma savjetuju i da se obroci ne preskaču.