Život i zdravlje

U posljednjih šest godina života potrošio 60 hiljada KM na brzu hranu

27/07/2015

Carl Thompson umro je u 33 godini života, a u trenutku smrti imao je preko 400 kilograma. Pristao je na snimanje dokumentarca u kojem otkriva svoju borbu sa pretilošću, a umro je neposredno nakon njegovog objavljivanja, piše Daily Mail.

U posljednjih šest godina života potrošio je 22 hiljade funti (60.000 KM) na dostavu hrane.

Bio je u potpunosti prikovan za krevet, a često je konzumirao 10.000 kalorija dnevno trošeći hiljade funti godišnje na brzu hranu.

U dokumentarcu je otkrio kako je osoblju lokalnog fast fooda čak dao ključeve od stana kako bi hranu mogli donositi direktno u njegov krevet. Od kako mu je umrla majka prije tri godine uduplao je svoju kilažu.

U filmu je Thompson govorio o svojoj ovisnosti o hrani, te je otkrio kako čezne da smrša te da je počeo dijetu.

“Želim samostalno hodati po stanu. Želim sam ustati sa kreveta i otići u toalet. To je moj prvi cilj. Drugi cilj je da se krećem po cijelom stanu bez pomoći”, rekao je u dokumentarcu Carl.

“Imam jednogodišnjeg nećaka kojeg obožavam. Želim smršati dovoljno da mogu s njim u parku igrati fudbal”, govorio je Carl.

Nažalost, nije to uspio doživjeti. Početkom mjeseca je sahranjen. Priča o Thompsonu snimana je u seriji dokumentaraca o ljudima kojima je vlastiti dom praktično postao zatvor zbog njihove debljine.

https://www.youtube.com/watch?v=ZK4nfEW9umk

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.