U sedam godina izgubili troje djece

porodica3334

Porodica Underwood treći puta u sedam godina proživljava najgore trenutke nakon što im je umrlo i treće dijete uslijed komplikacija zbog problema sa srcem.

Sin Maggie i Roberta, Carrick Prentice-Underwood (19) preminuo je u četvrtak ujutro, četiri godine nakon smrti sestre Charlotte (16) i sedam godina nakon brata Craiga (17).

Charlotte je preminula od tzv. sindroma iznenadne aritmije, dok je brat umro, a da porodica nije znala uzrok. Zato su odlučili proći genetska testiranja. Pokazalo se da je i četvero od još petero djece rođeno s Ehler-Danlosovim sindromom, stanjem u kojemu su tkiva pretjerano rastezljiva i krhka.

Underwoodovi su stoga živote posvetili tome da osiguraju da u svim školama i na drugim javnim mjestima, diljem Velike Britanije, postoji defibrilator koji bi spašavao ljude s problemima sa srcem.

– Slomljeni smo, izgubljeni, ljuti. Ipak, samo dva dana nakon što je Carrick otišao odlučili smo nastaviti naš humanitarni rad i dalje prikupljati sredstva za defibrilatore i educirati ljude o pružanju reanimacije u takvim slučajevima – stoji na njihovoj internetskoj stranici Charlotte&Craig Saving Hearts Foundation.

U svom naumu djelomično su i uspjeli pa sada svaka škola u gradiću Redditchu u Worcestershireu ima defibrilator, piše Daily Mail.