Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubila se jer joj je hirurg tokom operacije izvadio jajnike “jer su mu smetali”

lucinda
Lucinda Methuen-Campbell

Žena koju je operisao jedan od najpoznatijih britanskih hirurga izvršila je samoubistvo nakon što joj je ljekar – koji je sada pod istragom Nacionalne zdravstvene službe – odstranio jajnike tokom operacije – “jer su mu smetali”.

Anthony Dixon, koji je stekao svjetsku reputaciju nakon upotrebe mrežastih implanta za probleme sa crijevima, primio je Lucindu Methuen-Campbell (58) u privatnoj bolnici 2016. zbog poremećaja rada crijeva.

Dixon, koji je suspendovan iz dvije bolnice u Bristolu, navodno je rekao Campbellovoj da joj je tokom operacije uklonio jajnike jer su mu smetali. Ženi je ugrađen vaginalni mrežasti implant kako bi joj to pomoglo sa problemom sa crijevima, ali je ona nakon operacije bila u agoniji, prenosi britanski Telegraph.

Kasnije je pronađena obješena na tavanu njene kuće u selu Three Crosses, kod Swanseaja, a bivšem partneru je prethodno poručila: “Nije bilo drugog izlaza iz bola”.

– Bol se pogoršavao i niko izgleda da nije mogao da riješi taj problem. Dikson joj je ugradio implant 2016, ali zahvat nije bio uspješan i ona je bila u agoniji – izjavio je Philip Chatfield, bivši partner Kempbelove i vajar, dodajući da je nakon toga imala još jednu operaciju koja je samo dodatno pogoršala stvari. Chatfield i Campbell imaju 19-godišnjeg sina.

U intervjuu za medije nakon operacije 2016, Campbell je tvrdila da nije pristala na uklanjanje jajnika tokom konsultacija u bolnici. Ona je rekla da to nije bilo pomenuto ni prije operacije i da bi bila bar malo spremna da jeste.

– On je rekao da je mislio da mi čini uslugu. Rekao je: “Mislio sam da znaš, žena tvojih godina stvarno ne treba svoje jajnike”. Kad sam ga pitala zašto je to uradio, on je samo odgovorio: “Smetali su mi” – ispričala je tada Campbell i istakla da je njen život “apsolutno uništen”, ali da ne može reći da je Dixon kriv za to.

Anthony Dixon

Njeno beživotno tijelo je pronašao Chatfield, a pored njega je bila poruka za njihovog sina na kojoj je pisalo: “Anguse, žao mi je, volim te, ti si najbolji sin ikad”.

Mrtvozornik iz Swanseja rekao je da je neuspješna operacija ostavila Campbell u bolovima i da je to uticalo na njeno mentalno zdravlje. U njegovom izvještaju stoji da ju je bol naveo da oduzme sebi život. Sin Campbell je potvrdio da je imala velike bolove i da je bila veoma uznemirena što su joj uklonili jajnike bez njenog znanja ili dozvole.

Osim što je suspendovan u dvije bristolske bolnice, Opšte medicinsko vijeće je spriječilo Dixona da izvede još jedan oblik korektivne hirurgije, poznat kao STARR, do novembra 2018. Dixson je ranije rekao da sve operacije mogu da se zakomplikuju ali da je on svoje obavio u dobroj volji i da je većina njih bila uspješna.