Optužena Britanka

Ubila ženu dok joj je u podrumu ubrizgavala silikone u stražnjicu

nadrilj

Francis “koja nije liječnica”, osnovala je “privremenu medicinsku praksu” i kupila silikonski gel preko eBaya

Britanka optužena za ubistvo žene kojoj je povećavala stražnjicu umetanjem silikona, bit će izručena u SAD radi suđenja, piše BBC.

Kelly Mayhew (34) umrla je 2015. godine nakon što joj je Donna Francis u podrumu kuće u New Yorku u stražnjicu ubrizgala silikon. Francis (38), bivša frizerka iz Loughtona u Essexu, optužena je za kazneno djelo ubistva iz nehata i nepravovaljano obavljanje medicinskih zahvata.

Francis je na sudu zatražila ukidanje izručenja, ali je Viši sud odbio njen zahtjev. Ako bude osuđena, prema nalogu o izručenju, Francis u SAD-u ne smije provesti više od godinu dana zatvorske kazne.

Francis je optužena da je prouzročila smrt Mayhew, koja je u maju 2015. otišla kod nje na “postupak za poboljšanje izgleda stražnjice”, rekao je pomoćnik okružnog tužitelja John Ryan.

Kazao je da je žrtva “doživjela srčani zastoj tokom ubrizgavanja silikonskih injekcija”, a da je optužena “navodno ostavila umiruću žrtvu u podrumu i pobjegla iz zemlje”.

Dodao je kako je Francis “koja nije liječnica” osnovala “privremenu medicinsku praksu” i kupila silikonski gel preko eBaya.

Medicinski inspektor utvrdio je da je žrtva umrla od silikonske embolije koja je nastala kada je nekapsulirani silikon ušao u krvotok i izazvao emboliju.