Ugradili joj četiri “balona” u glavu kako bi joj spasili život

djevojka madez3333

Jednoj mladoj ženi ljekari su pod kožu glave ugradili četiri “balona” kako bi joj spasili život.

Naime, ljekari se boje da bi madež koji joj prekriva skoro pola lica vrlo lako mogao postati kancerogen.

Xiao Yan (23) podvrgnuta je ovom, na neki način bizarnom, liječenju kako bi joj naraslo novo tkivo koje bi doktori mogli iskoristiti za presađivanje na lice kada joj uklone madež.

Ova 23-godišnjakinja iz sela Longjing, provincije Guizhou u jugozapadnoj Kini, pati kongenitalnog melanocitnog nevusa koji pogađa jednog od 500.000 ljudi.

Sada je primorana da nekoliko mjeseci nosi četiri “balona” veličine jajeta ispod kože prije nego što dobije “novo lice”, piše Daily Mail.

Ljekari u šangajskoj Narodnoj bolnici u istočnoj Kini poduzeli su navedene korake jer je u martu prošle godine djevojka osjetila bol u licu, te su procijenili da postoji velika mogoćnost od pojave ćelija raka.

– Unatoč velikom crnom biljegu na licu, imala sam lijepo djetinjstvo i uživala sam igrajući se sa svojim prijateljima, kazala je Yan, te dodala da je kako je odrastala situacija se pogoršala.

Njena majka Yang Xiu je morala moliti seljane da prestanu ismijavati njenu kćerku, koja je postala top tema svih razgovora.

Slijedeći preporuke ljekara, siromašna porodica djevojke morala je prikupiti oko 11.170 funti za prvu fazu liječenja, koja je počela u oktobru prošle godine.

– Nekada sam se sažalijevala, ali sam odrastala uz punu podršku moje porodice i sada sam pozitivnija, kazala je djevojka, koju zovu “Zlatnom lutkom”.

Međutim, njena porodica se i dalje bori za nju, te nastavljaju prikupljati novac za liječenje, a do sada su za naredne operacije uspjeli prikupiti oko 5.500 funti.