SAD

Uhapšen bjegunac nakon 46 godina skrivanja

arculeta (1)

Archuleta je prebačen 1973. godine u zatvor jer je pucao i ranio policajca u Denveru, glavnom gradu Kolorada gdje je čekao suđenje

Federalni istražni biro (FBI) će vas pronaći, bez obzira koliko vremena je za to potrebno i bez obzira gdje ćete pobjeći poruka je u SAD pošto je jedan bjegunac uhvaćen poslije 46 godina sakrivanja.

Dok je Richarda Nixona tresla afera Watergatea, a Paul Newman i Steve McQueen snimili film “Pakleni toranj” 1974. godine, Luis Archuleta je pobjegao iz zatvora u državi Kolorado.

Bjegunca, koji sada ima 77 godina, u srijedu je uhapsila federalna policija (FBI) u državi New Mexico, gdje živi 40 godina pod lažnim imenom, kao Ramon Montoya.

“To hapšenje treba da pošalje jak signal svim nasilnim kriminalncima: FBI će vas naći, bez obzira koliko će za to vremena biti potrebno i bez obzira gdje bježite, i odvešće vas pred lice pravde”, rekao je predstavnik FBI-a u Denveru Michael Schneider.

Archuleta je prebačen 1973. godine u zatvor jer je pucao i ranio policajca u Denveru, glavnom gradu Kolorada gdje je čekao suđenje.

“Vrijeme koje prolazi ne opravdava niti briše zločine”, saopštila je policija u Denveru koja nije navela detalje kako je FBI došao do Archulete.