Život i zdravlje

Uhvatili prosjakinju koja vozi luksuzni Land Cruiser

08/06/2015

Kada neko prosi pretpostavljamo da se radi o nekome ko je u lošoj materijalnoj situaciji i nema drugog izbora. No, slučaj iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), u kojima je inače prošnja zabranjena, pokazuje kako ima i drugačijih slučajeva. Nakon što je jedna žena uhvaćena u prošnji u Dubaiju otkriveno je da je vlasnica luksuzne Toyote Land Cruiser, koju je parkirala samo par metara dalje od mjesta na kojem je prosila.

“Prosila je u blizini džamije, a kada je završila, napravila je krug oko džamije i ušla u Land Cruiser i odvezla se. Utvrdili smo da je ona vlasnica vozila”, rekli su iz policije.

Osim nje, policija je uhvatila i muškarca koji je prosio, a kod sebe je imao 70.000 dirhama (oko 34.000 KM). Rekao je da je novac nosio sa sobom jer se bojao da mu ga ne ukradu cimeri.

Iako je prošnja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima zabranjena posljednjih godina se bilježi njen porast, a među onima koji prose najviše je ilegalnih imigranata, piše Emirates 24/7.

“Prošnja je u porastu. Mnogi koji prose su lijepo obučeni kako ne bi odskakali od ostalih. Pokazalo se da je među tim ljudima i puno lijepih djevojaka koje svojim izgledom ciljaju na muškarce”, rekao je policijski komandant Khalil Al Mansouri.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.