Život i zdravlje

Zein Pharma

Ulje noćurka: Prirodno rješenje za ženske probleme

15/01/2020

Tegobe koje se pred i za vrijeme ciklusa javljaju sve više ometaju svakodnevni život žena tim danima da nerijetko potraže i pomoć ljekara

Ulje žutog noćurka je najbogatiji prirodni izvor biološki aktivnog vitamina F koji obezbjeđuje esencijalne masne kiseline zadužene (između ostalog) za proizvodnju molekula prostaglandin, koji kontroliše menstrualni ciklus, reguliše hormonski balans i osnovne fiziološke potrebe kod žena.

PMS i bolne menstruacije su sve češća pojava kod žena svih životnih dobi. Tegobe koje se pred i za vrijeme ciklusa javljaju sve više ometaju svakodnevni život žena tim danima da nerijetko potraže i pomoć ljekara, ali je svakako bolje odlučiti se za neko prirodno rješenje – ako i kad već postoji.

Glavobolje, razdražljivost, bolne i otečene grudi, grčevi i bolovi u predjelu stomaka, mučnina i povraćanje, promjene raspoloženja…samo su neki od simptoma PMS i bolnih menstruacija. U nekim slučajevima, toliko teški i ozbiljni da onemogućavaju normalno svakodnevno funkcionisanje. Analgetici i antiinflamatorni lijekovi su prvo na šta pomislimo i često posegnemo u tim situacijama, ali postoji i prirodno rješenje u vidu ulja biljke žuti noćurak, koja blagotvorno djeluje i smanjuje simptome PMS-a i bolnih menstruacija.

Ulje noćurka veoma povoljno djeluje kod mastopatije (napetost ,bolovi i čvorići u dojkama)a pomaže i ženama u menopauzi kada se koristi kao prirodna terapija.

Pored svoje glavne uloge, ulje noćurka blagotvorno djeluje i na kožu (ublažava upalne procese) , kosu i nokte, zbog čega predstavlja pravu riznicu zdravlja i ljepote za svaku ženu.

Proizvod je namjenjen kao dodatak ishrani sa pozitivnim efektom i na zdravlje imunog, kardiovaskularnog i centralnog nervnog sistema pa se još preporučuje kod depresije, hroničnog umora, poboljšanja koncentracije i regulacije tjelesne težine .

Ulje noćurka možete pronaći u svim apotekama širom Bosne i Hercegovine.

Generalni uvoznik i distributer biljnih preparata poznatog njemačkog proizvođača Zein Pharma za tržište BiH je Herba d.o.o. Cazin. Opširnije o svim proizvodima ovog njemačkog brenda možete pročitati na stranici herbacazin.ba.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.