Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iskusni ribolovac

Ulovio soma kapitalca od 20 kilograma (FOTO)

som

U neveseloj svakodnevnici zbog pandemije korona virusa, u Srpcu bilježimo i jednu zanimljivu ribolovnu priču. Ulovljen je som kapitalac!

Sportski ribolovac Nebojša Šarić iz Kaoca kod Srpca važi za jednog od najuspješnijih članova Sportsko ribolovnog društva „Bistro“ Srbac, piše BN.

Svaki slobodan trenutak ovaj 40-godišnjak koristi da izadje na vode Vrbasa i Save kako bi uživao u omiljenom hobiju. I baš zbog toga, često bilježi i dobre rezultate. To je potvrdio i ovih dana. Nebojša je u rijeci Vrbas, nedaleko od ušća u rijeku Savu kod Srpca, ulovio svog soma kapitalca teškog 20 kilograma.

„Brko“ je došao na varalicu, koju ovaj sportski ribolovac izrađuje za vlastite potrebe, štap „sporteks“ dug 2,4 metra, mašinicu DAIWA MG 4000 i strunu Pover Pro 0,32 milimetra.

„Uz pomoć kolege Dalibora Šaule, soma sam savladao za desetak minuta. Posebno sam zadovoljan time što sam oborio vlastiti rekord, jer je do sada najveći bio 16 kilograma i bezbroj manjih“, izjavio je ovaj sportski ribolovac, kome je omiljena ribolovna disciplina varaličarenje.

Kad su u pitanju ostale vrste ribe, Nebojša pominje smudja od 6 kilograma i bucova od 4,5 kilograma, što su, takodje, kapitalni primjerci.