Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ulov života

Ulovio soma od 98 kg, pomogli mu i hrvatski ribolovci (FOTO)

ribar-som

U karijeri je imao kapitalne ulove soma od 65 i 70 kilograma, kao i smuđeve težine 10,5, 11,7 i 12 kilograma za kojeg je proglašen i najpecarošem 2018. godine

Ribolovac Vid Bašić (35) iz Apatina u četvrtak poslijepodne je na Dunavu kod Apatina upecao soma kapitalca dugog 2,35 metra i teškog čak 98 kilograma.

Bašić kaže da je ovu grdosiju uhvatio na 1382 km, na mjestu gdje se Drava uliva u Dunav, te da mu je pomoć da ulov izvadi u čamac pružio trojac ribolovaca iz susjedne Hrvatske i prijatelj Branko Juras iz Kljajićeva koji je takođe bio na vodi.

“Borba je trajala čitav sat i vjerovatno bi potrajala i duže da hrvatski pecaroši iz Osijeka i prijatelj Branko nisu pomogli. Kada su videli da mi treba pomoć prišli su i pomogli izvlačenje kapitalca u čamac. Ribolovci to redovno čine, i ja sam nekoliko puta pomogao kolegama iz Hrvatske”, kaže Bašić.

On je na svom Facebook profilu napisao da je som kapitalac njegov “ulov života”.

Bašić je dugogodišnji član udruženja sportskih ribolovaca “Čikla” i “Bucov” iz Apatina.

U karijeri je imao kapitalne ulove soma od 65 i 70 kilograma, kao i smuđeve težine 10,5, 11,7 i 12 kilograma za kojeg je proglašen i najpecarošem 2018. godine.

som