Život i zdravlje

Umalo umrla od anoreksije, a danas izgleda kao top model

28/08/2015

Amalie Lee 2012. godine oboljela je od anoreksije, a danas izgleda toliko dobro da je teško povjerovati da je prije tri godine bila toliko mršava da je umalo umrla.

20-godišnjakinja iz Norveške, dokumentirala je svoj proces liječenja i oporavka, a fotografije i svoju priču odlučila je podijeliti sa svijetom kako bi svojim iskustvom motivisala i ohrabrila sve one koji se bore s istim ili nekim drugim poremećajem u prehrani.

“Kao tinejdžerica imala sam strašno poljuljano samopouzdanje, a to je kasnije rezultiralo depresijom. Nisam odbijala hranu kako bih bila mršava, zapravo sam jednostavno željela nestati. Tako sam sebi postavila niz pravila i uvjerila samu sebe da držim stvari pod kontrolom. Ali, bilo je to naravno daleko od istine. Došla sam do tačke kada je moj život bio ozbiljno ugrožen”, kazala je Amalie…

“Odluka da potražim pomoć nije došla u magičnom trenutku prosvjetljenja, bio je to proces, niz malih, i često sporih, koraka. Ali kada sam shvatila da sam bolesna i odlučila da ću dati sve od sebe da ozdravim, krenuo je moj oporavak. Nije bilo lako. Ali svako to može i mora. Zato svoju priču želim podijeliti s drugima”, poručuje Amalie.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.