Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SAD

Umro od koronavirusa nakon što je tvrdio da je to “politička prevara”

amerikanac

Samo nekoliko sedmica prije nego se pokazalo da je zaražen, na Facebooku je pisao da je koronavirus “politička prevara”, a karantena “s*anje”

Šezdesetogodišnji muškarac iz američkog Ohija koji je na Facebooku tvrdio da je koronavirus prevara i da je karantena “sranje”, umro je od koronavirusa, piše New York Post.

John W. McDaniel krajem marta je testiran na koronavirus i dobio je pozitivan rezultat, a preminuo je od koronavirusa prošlu srijedu.

Samo nekoliko sedmica prije nego se pokazalo da je zaražen, McDaniel je na Facebooku pisao da je koronavirus “politička prevara”, a karantena “s*anje”.

“Ima li ko hrabrosti reći da je Covid-19 politička prevara? Pitam za prijatelja. Dokažite mi suprotno”, napisao je.

“Ako je ono što čujem točno, DeWine (guverner Ohija) je naredio da se zatvore svi barovi i restorani. Ja kažem da je to s*anje! On nema te ovlasti. Ako ste paranoični oko toga da ćete se razboljeti, nemojte izlaziti. Ne trebate zato nas sprječavati da živimo svoje živote. Ovo ludilo mora prestati”, bila je još jedna od njegovih poruka.

U Ohiju je inače 12,5 hiljada potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla je 491 osoba. McDaniel je prvi u svom okrugu koji je umro od koronavirusa.