Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

savjet poznatog kuhara

Uz ovaj sastojak čimbur će uvijek ispasti savršeno

cimburijada

Chef Alton Brown rekao je za Daily Star da ljudi zaboravljaju na važan sastojak koji “čimburu” daje punoću okusa

Kajgana ili ti “čimbur” kako ga u Bosni mnogi zovu, mnogima omiljeni izbor za doručak ili brzi ručak jer ju je veoma jednostavno napraviti.

U samo nekoliko sekundi je možete složiti, ali profesionalni kuhari upozoravaju da najjednostavniji način nije i najbolji.

Chef Alton Brown rekao je za Daily Star da ljudi zaboravljaju na važan sastojak koji “čimburu” daje punoću okusa.

“Prije nego što zamutite jaja, dodajte jednu kašičicu majoneze i jednu kašičicu soli”, objasnio je.

“Čak i ako ne volite majonezu, nema veze, jer se ona dodaje kako bi jajima dala svilenkastu strukturu i ne ističe se u okusu”, dodao je.

I Gordon Ramsay je svojevremeno dijelio savjete o kajgani, a on tvrdi da se sve svodi na temperaturu.

“Tajna je u tome da jaja kuhate sporo. Uvijek bi trebala biti barem malo tekuća”, zaključio je.