Italija

Vakcinu primila i 108-godišnja Fatima koja je govorila “Bog je zaboravio na mene”

fatima (1)

Dolazak vakcine za nju, sve štićenike i osoblje (…) predstavlja trenutak velike sreće i prvi korak prema povratku mirnoj svakodnevici unutar objekta

Stogodišnjakinja iz Italije jedna je od najstarijih ljudi u svijetu koji su primili vakcinu protiv koronavirusa, mjesecima nakon što se oporavila od zaraze, rekao je glasnogovornik doma za starije u kojemu je smještena.

Fatima Negrini, koja puni 109 godina 3. juna, vakcinisana je u ponedjeljak zajedno s drugim štićenicima doma za starije Anni Azzurri San Faustino u Milanu, rekao je glasnogovornik tog doma za AFP.

“Dolazak vakcine za nju, sve štićenike i osoblje (…) predstavlja trenutak velike sreće i prvi korak prema povratku mirnoj svakodnevici unutar objekta”, rekao je Matteo Tessarollo.

“Bog je zaboravio na mene”, rekla je Negrini prošle godine kada je preboljela koronavirus, pisao je list Corriere della Sera.

Italija je od početka cijepljenja 27. decembra vakcinisala 1,15 miliona ljudi, prenosi Hina.

U ponedjeljak je cijepljen i 90-godišnji Sami Modiano iz Rima koji je preživio holokaust, objavio je lider Demokratske stranke lijevog centra, Nicola Zingaretti.

Objavio je na Twitteru fotografiju cijepljenja Modiana uz opis “fotografija povjerenja i nade za sve”.