Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vapaj ljekara: Molim vas prestanite se seksati, prevruće je

61375495-seks-sex

Izbjegavajte vođenje ljubavi u vrijeme kada su temperature na vrhuncu, pogotovo oko podneva. Ta fizička aktivnost može biti prezahtjevna po velikim vrućinama i utječe na vaše srce, upozorio je svoje sugrađane Julio Salas, šef ljekarske komore u Santa Mariji, popularnom kolumbijskom turističkom odredištu, prenosi New York Post.

Zbog previsokih temperatura, koje se u ovim ljetnim danima penju preko 40 stepeni Celzijevih, ambulante u tom gradu su pune pacijenata sa srčanim problemima. Salas vjeruje i kako je seks po velikim vrućinama jedan od uzroka srčanih poteškoća pa je savjetovao onima koji se ipak ne mogu suzdržati od tjelesnih strasti da to čine u primjerenim uvjetima.

– Pričekajte sumrak i noć, kada su temperature zraka znatno povoljnije za takve aktivnosti. Ako u kući imate klima uređaje, onda nećete imati nikakvih problema – rekao je.

Salas je objavio i ostale savjete za izbjegavanje dehidracije. Moli građane da piju dovoljne količine vode, izbjegavaju izlaske na sunce u ranim poslijepodnevnim satima te da nose laganu, svijetlu odjeću.