Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ekologija

Velika proljetna sadnja cvijeća, voća i ukrasnih sadnica u Mostaru

l_0c74a70c67e3b165123cb84097f08759

Velika proljetna sadnja cvijeća, voća i ukrasnih sadnica u Mostaru, u saradnji s Gradom Mostarom, planirana je za četvrtak, 31. marta

Inicijativa građana “Ko će više #uraditidobra”, uz pomoć mreže građana, volontera, institucija i donatora, prikupilo je više od hiljadu sadnica koje će biti raspoređene i donirane za sadnju u Mostaru.

Za sudjelovanje u akciji prijavilo više od 100 građana, predstavnika dvorišta te preko 50 obrazovnih institucija, predstavnika i djelatnika vrtića, škola i fakulteta, priopćili su organizatori.

Prijavljeni građani i odgovorne osobe ispred institucija svoje sadnice mogu preuzeti u srijedu, 30. marta, od 12 do 18 sati na SC Kantarevcu.

“Na dan preuzimanja sadnica s nama će se družiti umjetnik koji će na eko pločice po vašoj želji upisivati imena ljudi koje volite i u čije ime sadite biljku”, navodi se u saopćenju.

Članovi inicijative pozvali su i predstavnike medija da im se pridruže u srijedu od 12 sati kako bi zajedničkim snagama poslali važnu poruku volonterizma, solidarnosti, brige o svom gradu i planeti Zemlji, te zajedničke želje da Mostar ponovno postane grad behara.

Velika proljetna sadnja cvijeća, voća i ukrasnih sadnica u Mostaru, u saradnji s Gradom Mostarom, planirana je za četvrtak, 31. marta.

“Akcija #koćeviše #posaditisadnicavoća #posaditicvijeća nastala je iz želje da se Mostaru vrati stari sjaj te da se očisti i ukrasi grad, ulice, kvartovi i školska dvorišta cvijećem, raznim voćkama i ukrasnim sadnicama. Većina javnih površina i i školskih dvorišta su već poduzela akciju čišćenja i priprema za sadnju, lijepo vrijeme je pred nama, nadamo se da će i svi ostali uspjeti to uraditi na vrijeme”, stoji u saopćenju.