Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sol Azur & Buena Vista

Veliko interesovanje bh. građana za ljetovanje u Španiji

ljetovanje spanija

Da su aranžmani prilagođeni svim uzrastima i interesima, potvrđuje i činjenica da za putovanje možete kombinovati autobus, avion i brod.

Uskoro stiže juni, a sa njim dolazi ljetna sezona i pitanje koju destinaciju izabrati za ljetovanje. Jedan dio građana Bosne i Hercegovine je iskoristio pogodnosti ranih popusta turističkih agencija i hotela, tako što su već od februara počeli sa rezervacijom putovanja. Po dosadašnjim pokazateljima, veliki je broj onih koji će ljetni odmor provesti upravo na plažama prelijepe Španije.

“Zadovoljstvo nam je reći da su građani Bosne i Hercegovine iskazali veliko interesovanje i odlučili istražiti svjetski popularne plaže na španskoj Costa Bravi, pored ostalih tradicionalnih destinacija. Upravo zbog toga smo ove godine objavili čak šest programa sa različitim aranžmanima za ljetovanje u Španiji, uz usputne posjete evropskim metropolama u drugim državama poput Francuske i Italije.” – rekli su nam iz agencije Sol Azur & Buena Vista.

Da su aranžmani prilagođeni svim uzrastima i interesima, potvrđuje i činjenica da za putovanje možete kombinovati autobus, avion i brod. Svakako, u ovisnosti od prijevoznog sredstva i broja noćenja, zavisi i cijena kompletnog aranžmana.

Tradicionalna ljetovališta građana Bosne i Hercegovine poput Hrvatske, Turske ili Crne Gore i ove godine bilježe veliku posjećenost, ali ono što raduje jeste spremnost da se istraže i neke druge destinacije kojima se cijeli svijet divi, a cjenovni rang nije ništa viši od pomenutih tradicionalnih.

Interesovanje za Costa Bravom ne iznenađuje, s obzirom na to da je u pitanju jedna od najfascinantinijh i najpopularnijih turističkih regija Španije i cijele Evrope. Najznačanije ljetovalište Lloret de Mar ima blizu 30.000 stanovnika, a odlikuju ga divne pješčane plaže, čista voda Sredozemnog mora, barovi na plaži, raznoliki specijaliteti različitih svjetskih kuhinja, blizina Barselone, odlična zabava, kulturno-historijski sadržaji i mnoge druge.

Putovati u Španiju znači uživati u suncu, dobroj hrani, gostoprimstvu i umijeću življenja, ali i u okrivanju njenog bogatog kulturnog i historijskog naslijeđa, u kojima su razne civilizacije tokom historije pronalazile svoj dom.

Više informacija i samom putovanju možete pronaći na slijedećem LINKU.