njemačka

Više od 500 učenika i veliki broj učitelja zaraženo misterioznim virusom

XZLT6FVEZDUYW4UXIW5SGO7EEA

Zdravstvene službe su upoznate sa zarazom infekcijom koja se pojavila u školi u Leipzigu te ističu kako je vrhunac virusnog vala dosegnut u ponedjeljak s više od 100 prijavljenih slučajeva zaraze

Više od 500 učenika i velik broj učitelja u osnovnoj školi Kurt-Masur-Grundschule u Leipzigu se zarazio virusom ali liječnici još ne znaju o kakvom se virusu radi.

Izvještavajući o tom slučaju njemački mediji pišu kako su učenici i učitelji zaraženi “čudnim virusom”. Svi sve žale na različite simptome, posebno na temperaturu i proljev. Testirani su na koronavirus i svi testovi su negativni.

Zdravstvene službe su upoznate sa zarazom infekcijom koja se pojavila u školi u Leipzigu te ističu kako je vrhunac virusnog vala dosegnut u ponedjeljak s više od 100 prijavljenih slučajeva zaraze.

– Slučajevi bolesti moraju se pomnije provjeravati. Ali ako se više slučajeva bolesti pojavi u jednoj javnoj ustanovi u tako kratkom vremenu, a oboljeli se žale na proljev i temperaturu, to bi mogao biti norovirus, objasnio je dr. Christoph Specht za njemački RTL.

Riječ je o vrlo zaraznoj gastrointestinalnoj bolesti koja često ima kratak, ali težak tok. Glavno vrijeme za norovirus je sezona prehlade, ali u iznimnim slučajevima epidemije se mogu pojaviti i u drugo vrijeme.

– Ako osoba donese virus u školu, on se vrlo brzo prenosi. No, nakon nekoliko dana neugodni simptomi se najčešće povuku, objašnjava Specht, prenosi magazin Fenix.