Gest hvale vrijedan

Vitinka pronašla način da obraduje dječaka sa De Gručijevim sindromom

Uki – Samo nam je ljubav potrebna

Predstavljamo vam dječaka Uroša koji ima jedan od najrjeđih sindroma na svijetu. On je poseban kao i njegovi kolačići. Uz puno ljubavi i pažnje Uki pravi najslađe kolačiće i osvaja srca svima koji ga upoznaju

Sedmogodišnji Uroš je rođen sa De Gručijevim sindromom. Pored različitih poteškoća u razvoju, on od rođenje ne čuje, živi u svom svijetu tišine.

“Poslije prvog šoka kada sam shvatila da imam dijete sa jednim od najrjeđih sindroma na svijetu, sa malo šanse da preživi, ja sam znala da ćemo zajedno sve to savladati. Dobro se sjećam da su me svi gledali sažaljivo jer nisu vjerovali u njega. Ja jesam.“ – kaže hrabra majka Tanja. Uz majku, braću i oca, Uki je savladao brojne prepreke i danas je jedan veseo i razigran dječak.

Uki je pravi mali majstor u porodičnoj radionici kolača. Radionica je i nastala kao radna terapija za Ukija, pri čemu on kroz igru i zabavu razvija motoriku. Svaki dan, on sa svojom majkom napravi neki slatkiš koji pokloni prijateljima ili svom bratu Miljanu. Ukoliko se kolač svidi Miljanu, oni pišu recept. Tako je nastao i prvi Ukijev kuvar, zbirka najslađih recepata iz Ukijeve čokoladne bajke.

Kompanija Vitinka napravila je zanimljivu saradnju sa Urošem i njegovom porodicom. “Čuli smo za Ukijevu čokoladnu bajku na festivalu domaćih prozivoda, oduševili smo se ukusom i izgledom kolačića, a kada smo čuli priču koja je iza toga, poželjeli smo da sarađujemo sa porodicom Živković. Naime, početkom svake godine svojim saradnicima u znak pažnje pripremimo neki poklon. Ovaj put, umjesto punjača ili kišobrana, odlučili smo da poklanjamo Ukijeve kolačiće za slađu 2019. godinu i tako skrenemo pažnju i proširimo ovu toplu priču o ljubavi i snazi porodice” – poručuju iz kompanije Vitinka.

Rezultat saradnje su Ukijevi kolačići upakovani u Vivia teglice sa prepoznatiljivom porukom i sloganom “Samo nam je ljubav potrebna”. Ova priča je zaista dokaz da je uz ljubav, pažnju i strpljenje sve moguće.