Život i zdravlje

Let's Do It

Volonteri posadili više od 2.000 sadnica na šest lokacija u BiH

16/10/2021

Kako navode, jesen je pravo vrijeme za sadnju drveća, jer je tlo još uvijek toplo pa biljke imaju dovoljno vremena formirati korijenje prije nego što nastupi zima

Tradicionalna akcija „Let's Do It – milion sadnica za 1 dan“ uspješno je realizovana i ove godine. Volonteri su danas posadili više od 2 000 sadnica raznih vrsta drveća u Sarajevu, Tuzli, Bijeljini, Doboj Istoku, Brčkom i Bosanskoj Krupi u okviru kampanje “Pomozimo prirodi”.

– Danas smo zasadili različite vrste drveća u zavisnosti od lokacije, a u Sarajevu prilikom ekološkog pošumljavanja planine Bjelašnica posađeno je 1.000 sadnica bijelog bora. U Bosanskoj Krupi i Doboj Istoku pošumljavali smo sadnicama smrče i bijelog bora, a u Tuzli, Bijeljini i Brčkom u gradskim zonama posađene su sadnice breze, pitomog kestena, drijenjka, oraha i smrče – saopćili su iz Projekta “Let's Do It”.

Kako navode, jesen je pravo vrijeme za sadnju drveća, jer je tlo još uvijek toplo pa biljke imaju dovoljno vremena formirati korijenje prije nego što nastupi zima, te su odlične prilike da ove sadnice već sljedeće godine postanu čvrste mladice.

– Prirodna bogatstva naše zemlje su naš najveći potencijal i mi smo ponosni što smo i danas dali svoj doprinos prirodi u Bosni i Hercegovini – dodaju iz Projekta “Let's Do It”.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.