Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon Malog Plivskog jezera

Volonteri Sparkasse banke kreću u akciju čišćenja rijeke Bosne

Malo Plivsko 2 (1)

Zahvaljujući ovoj akciji, koja je protekla u izvanrednom raspoloženju i dobroj koordinaciji učesnika, u ljepoti i čistoći Malog Plivskog jezera sada mogu uživati svi posjetioci

Volonteri Sparkasse banke ponovo su udružili snage s članovima Ronilačkog kluba Bosna, kako bi sproveli još jednu u nizu akcija čišćenja bh. voda. Ovog puta očišćeno je korito i obale Malog Plivskog jezera kod Jajca, a tom prilikom prikupljeno je više od 200 kg čvrstog otpada.

Zahvaljujući ovoj akciji, koja je protekla u izvanrednom raspoloženju i dobroj koordinaciji učesnika, u ljepoti i čistoći Malog Plivskog jezera sada mogu uživati svi posjetioci.

Amir Softić, predsjednik Uprave Sparkasse bank, tom prilikom je izjavio: „U sklopu brojnih projekata zaštite životne okoline, Sparkasse banka je pokrenula i projekat čišćenja bh. rijeka i jezera. Imali smo čast i zadovoljstvo biti u Jajcu, na Malom Plivskom jezeru, biseru našeg prirodnog i turističkog naslijeđa i baštine. Sparkasse banka, skupa sa svojim zaposlenicima i partnerima iz Ronilačkog kluba Bosna, i ovog puta je pokazala da ova zemlja može biti mnogo ljepša, bolja, kvalitetnija i čistija. Vlastitim primjerom želimo to pokazati javnosti i ohrabriti sve one koji žele uraditi nešto slično da nam se pridruže“, istakao je Softić.

Zadovoljstvo zbog rezultata ove akcije izrazio je i Edin Hozan, načelnik Općine Jajce.

„Ovo je postala redovna godišnja akcija koju sprovode naši prijatelji iz Ronilačkog kluba Bosna iz Sarajeva, a i naši ronioci iz Jajca. Čišćenjem Malog Plivskog jezera oni daju doprinos čistoći našeg okoliša, a sve uz sponzorstvo i podršku Sparkasse banke kojoj se ovom prilikom zahvaljujem“.

Naredna akcija čišćenja održat će se na rijeci Bosni.