Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vrijeme botoksa prolazi, hit je podmlađivanje krvnom plazmom

kim-kardashian-vampire

Novi tretman pomlađivanje kože plazmom koriste slavna lica poput Angeline Jolie i Kim Kardashian, ali i sportisti kako bi što prije sanirali ozljede. Taj je tretman sve popularniji kod “običnih” žena koje žele vratiti mladolik izgled.

Naime, najmodernija istraživanja i tehnologija napokon su pronašli idealnu formulu za potpuno prirodno pomlađivanje i liječenje kože. Ovim tretmanom sami sebe pomlađujemo i vraćamo koži izgubljeni sjaj. Tako barem tvrde stručnjaci.

[yuzo_related]

– Postoji razlog zašto najbolji nogometni klubovi i sportske zvijezde, košarkaši i teniseri, koriste upravo PRGF-Endoret tehnologiju kod ozljeda koljena i ligamenata. Među najpoznatijima možemo izdvojiti tenisera Rafaela Nadala ili nogometaše Cristiana Ronalda i Luku Modrića, ali i slavne klubove poput Real Madrida i Chelseaja, kaže Nikola Milojević, hrvatski estetski hirurg za Jutarnji list.

“Ljudska plazma sadrži proteine koji imaju biološku aktivnost stimulacije i ubrzanja regeneracije tkiva. Kod ozljede tijelo upućuje proteine u određeno područje i stimulira proces koji pomaže kod obnavljanja oštećenih tkiva. A isti proces se može primijeniti i na kožu jer može pomoći u njenoj regeneraciji i smanjenju bora dodajući pravi kolagen i polako otpuštajući nutriente i proteine u kožu”, objašnjava Milojević.

Na tržištu tretman krvnom plazmom postoji već duže vrijeme, no ova specifična vrsta, PRGF-Endoret (plasma rich in growth factor-endogenous regenerative technology), u Hrvatskoj se provodi tek u zadnjih šest mjeseci.

“Ovo je bolje od botoksa i filera, lasera… Rezultati su brzo vidljivi, nema većih nuspojava, tek malo crvenila. Ovo je drugačiji pristup. Važno je kako se ta plazma vadi, kako se centrifugira, kako se ekstrahira od ostatka krvi”, objašnjava hirurg.

Treba istaći i da plazma iz ovog tretmana u sebi ima faktor rasta i ne sadrži leukocite koji su obično zaslužni za upale zbog kojih oporavak duže traje, a može dovesti i do komplikacija.

Oporavak traje tek nekoliko sati i crvenilo brzo prođe.

“Ovo je metoda na tragu matičnih stanica, iz najnovije medicine. Faktor rasta kožu vraća u prijašnje stanje”, pojašnjava Milojević.