Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Branislav Nestorović

Vučićev pulmolog, kojem malo ko vjeruje, ima dobre vijesti

New Project – 2020-03-22T113107.506

Ako izdržimo udar treće, i eventualno četvrte nedelje, možemo da kažemo da je najteže za nama

Srpski pulmolog Branislav Nestorović izjavio je da će ova i naredna sedmica odrediti šta će biti sa virusom korona u Srbiji i da će biti dobro ako se broj oboljelih ne udvostruči, ali je savjetovao građanima da ne paniče.

“Ako izdržimo ove i sljedeće nedelje, završili smo posao. Ako izdržimo udar treće, i eventualno četvrte nedelje, možemo da kažemo da je najteže za nama. Ova nedjelja je ključna”, rekao je Nestorović za TV Pink.

On je istakao da je veoma važna brzina kojom se uvećava broj zaraženih, te napomenuo da svaki oboljeli zarazi dvije osobe oko sebe. Nestorović je istakao važnost da ljudi ostanu kod kuće, jer izlaganje velikoj količini virusa povećava vjerovatnoću zaraze.

Svaku dobru i ohrabrujuću vijest o pandemiji korona virusa dobro je čuti, samo postoji jedan “problem” kada te vijesti saopštava pulomolog Nestorović.

Jer, pulomolog Nestorović se nije proslavio sa svojim prognozama. Podsjećamo, on je došao na udar javnosti u Srbiji kada je na presici na kojoj je bio prisutan i predsjendik Srbije Aleksandar Vučić, ismijavao korona virus, tvrdeći da je to “najsmješniji virus koji postoji samo na Facebooku”, a ženama u Srbiji poručio da “slobodno idu u šoping u Italiju”. I Vučiću je tada korona virus bio smiješan…