Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

motivacijski govornik

Vujičić stigao u BiH: Nadam se da ću inspirisati ljude da se nikada ne predaju

NickVujicic

Uoči mostarskog nastupa na konferenciji za novinare Vujičić je kazao kako se nada da će njegova poruka biti dobro primljena

Australski motivacijski govornik Nick Vujičić, rođen bez nogu i ruku zbog iznimno rijetkog tetra-amelia sindroma, posjetio je u subotu Mostar u okviru bh. turneje.

Uoči mostarskog nastupa na konferenciji za novinare Vujičić je kazao kako se nada da će njegova poruka biti dobro primljena.

– Vjerovatno znate moju priču, ali svi mi u svom životu prolazimo kroz uspone i padove, a kad nam je potrebna snaga da idemo prema naprijed trebamo znati da to ne možemo učiniti bez Boga i da moramo ići dan po dan – kazao je Vujičić.

Dodao je kako ga raduje što mladi znaju priču o njemu.

– Danas ćemo govoriti o ljubavi, nadi i vjeri, i uistinu se nadam kako će moja današnja prezentacija i prisutnost inspirirati mnogo ljudi da se nikad ne predaju i da uvijek idu prema naprijed u kakvim god životnim problemima bili – istaknuo je Vujičić.

Izrazio je zadovoljstvo što gostuje u Mostaru kao i veliku zahvalnost svima koji su omogućili da se to realizira.

– Divno je biti ovdje u Mostaru i nadam se kako ću jednog dana cijelu svoju porodicu moći dovesti u Evropu – kazao je Vujičić.

Nick Vujičić rođen je 1982. godine u Melbourneu u Australiji, a od svoje 19. godine posjetio je više od 60 zemalja, pričao svoju priču i ohrabrivao ljude da ne odustanu od nade.

U posljednjih nekoliko godina Vujičić je posjetio Balkan u više navrata i govorio na velikim skupovima, a uz mnoge druge zemlje posjetio je i Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju, Mađarsku i Crnu Goru, te sada i Bosnu i Hercegovinu.

Osim u Mostaru, danas će također nastupiti i u sportskoj dvorani Novo Sarajevo u Sarajevu s početkom u 19 sati te u nedjelju, 27. listopada, u sportskoj dvorani Borik u Banjoj Luci s početkom u 17.30 sati.

“Vjerujemo kako će u Vujičićevom govoru svi oni koji su izgubili nadu ili koji ne vide smisao u svome životu, te svi oni koji bi htjeli biti ohrabreni, pronaći taj tračak svjetla i nade”, poručili su organizatori.