Život i zdravlje

Oborili rekord

Za mladence naručili 810 pjesama: Svirali su ih 5 dana, najviše od Halida Bešlića “Taman je”

30/11/2018

Mladi bračni par kaže kako ni jednu pjesmu ne žele izdvojiti jer su im sve bile jako drage

Znali smo da će biti puno pjesama, ali se nismo nadali da će biti srušen rekord, koji su do naše svadbe držali mladenci iz našega kraja, rekli su to mladi poljoprivrednici Ilinka i Kristijan Gojmerac.

Njihova rodbina i prijatelji punih su pet dana naručivali pjesme za njih na Radiju Virovitica. Bilo ih je 810. Od utorka u podne pa sve do petka u ponoć neprestano su se puštale pjesme u njihovu svadbenu čast. Rekord po izvođenosti je bila pjesma Halida Bešlića “Taman je”.

Mladi bračni par kaže kako ni jednu pjesmu ne žele izdvojiti jer su im sve bile jako drage te će se i oni nastojati revanširati svima koji su ih zadužili pjesmama. No i u rekordu imaju rekorderku.

Naime, strina Branka Gojmerac, zajedno sa svojom kćeri Marijanom i sinom Josipom, zasjenila je sve čestitare jer je samo ona platila 94 pjesme. Strina Branka kaže kako očekuje da će, kad će ona udavati kćerku i ženiti sina, biti još više pjesama, jer je to u njihovu kraju običaj.

Cijena jedne pjesme po željama je 15 kuna što je vjerovatno bio dodatni stimulans naručiteljima da se prepuste obaranju rekorda. Kristijan i Ilinka visoko su postavili ljestvicu, no sigurno će biti novih ‘izazivača’.

Komentari

Autor: 24sata.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.