Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zabranili joj ulazak na maturalnu zabavu zbog haljine, jer “previše otkriva”

Amy Steverson

Tinejdžerka Amy Steverson svoju je maturalnu zabavu provela u suzama nakon što ju je školsko osoblje “posramilo jer ima grudi”. Naime, zaposlenici srednje škole koju je pohađala nisu joj dopustili da uđe u dvoranu jer je po njihovom mišljenju nosila haljinu koja previše otkriva.

O Amynim mukama na Facebooku je progovorila Tiffany Taylor, majka njene prijateljice Bronte. Tiffani je objavila fotografiju kćerine prijateljice u maturalnoj haljini, tvrdeći da djevojka nije smjela ući u dvoranu sve dok joj zamjenik direktora škole nije posudio svoj sako koji je nosila preko nje.

“Potrošila je vrijeme na traženje savršene haljine, uređivanje kose i nanošenje šminke. Vjerovatno se ponosno fotografirala? Zašto i ne bi? Pa izgleda poput princeze”, napisala je Tiffani.

Kad je došla na maturalnu zabavu, zaustavili su je već na vratima i rekli joj da ne smije ući jer njena haljina previše otkriva, opisala je majka prijateljice.

Amy Steverson

“Nakon što je provela neko vrijeme plačući u WC-u, rekli su joj da može ući ako na sebe stavi sako zamjenika direkora koji joj uopće na kraju nije pokrivao prsa”, ispričala je Tiffani dodavši da je djevojci nekoliko učiteljica reklo da se “mi veće djevojke moramo pokriti”.

“Ovu mladu djevojku posramili su jer ima grudi. Njeno uzbuđenje zbog ovog nezaboravnog perioda njenog života pretvorilo se u sramotu zbog odraslih ljudi koji bi je trebali voditi kroz život. Sram te bilo, Maryville. Ja mislim da izgledaš prekrasno, Amy”, napisala je Tiffany.

Njen post dosad je podijeljen više od 19.000 i lajkan oko 87.000 puta, a mnogi su se složili da Amy uistinu izgleda prekrasno te da haljina uopće nije preizazovna.

Amy otac ispričao je za WATE 6 da je ipak bilo problema s haljinom, jer je djevojci puknuo šav na dekolteu na putu do zabave pa je haljina ipak otkrivala malo više nego na fotografiji. Na fotografijama sa same zabave Amy nosi muški sako, no sudeći po osmijehu na njenom licu nije dopustila da joj svi problemi na kraju unište zabavu.

Sharon Anglim iz škole Maryville rekla je za Daily Mail da nisu imali nikakva pravila odijevanja za maturalnu zabavu te da nijedna djevojka osim Amy nije imala problema zbog odjeće koju je izabrala za tu večer.