Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

očuvanje okoliša

Zajedno za bolje sutra: Kompanija “dm” uputila poziv za prijavu ekoloških projekata

l_0a05e866b584ff29c7f9ff8d9ab78b0b

Odabrane projekte “dm” će podržati u njihovoj realizaciji

Kompanija “dm “drogerie markt objavila je poziv svim organizacijama, udruženjima, institucijama i drugim registriranim pravnim licima da do 22.6.2022. prijave ekološke projekte koji direktno doprinose zaštiti i očuvanju okoliša.

Poziv je upućen u sklopu krovne društveno odgovorne kampanje “dm-a” (ZAJEDNO) za bolje sutra, koja ove godine naglasak stavlja na ekologiju. Svi zainteresirani prijave mogu poslati isključivo putem online formulara koji se nalazi na platformi www.dm-zajedno.ba, na kojoj se nalaze i sve druge potrebne informacije, poput pravila i uslova za prijavu projekta, odgovori na često postavljena pitanja, ali i okvirni kriteriji odabira projekata.

Uz popunjen online formular potrebno je dostaviti i opis projekta, razradu budžeta te fotografiju lokacije na kojoj će projekt biti realiziran.

„Ove godine našu društveno odgovornu kampanju (ZAJEDNO) za bolje sutra posvećujemo ekologiji kroz podršku odabranim eko projektima koji za cilj imaju zaštitu i očuvanje prirode. Neodvojiv dio poslovne filozofije ‘dm-a’ je održivost, a konkretno ekološku održivost živimo kroz sve segmente poslovanja, stvarajući tako mogućnosti i za naše zaposlenike, kupce i cjelokupnu društvenu zajednicu da nam se pridruže i daju svoj doprinos očuvanju okoliša”, izjavila je Admira Isaković, voditeljica Nabave i Marketinga “dm-a”.

Podrška odabranim projektima bit će realizovana kroz financiranje usluga i/li nabavke materijala i opreme za realizaciju projekata, donacijom dm proizvoda ili kombinacijom navedenih stavki, ovisno o potrebama navedenih u prijavi. Prijavljeni projekti mogu se odnositi na čišćenje i uređenje zelenih površina, čišćenje rijeka i korita, sadnju, pošumljavanje, postavku kanti za otpad i slično, a u izbor za podršku neće ući projekti koji se odnose na organizaciju i realizaciju edukacija i radionica.

Odabrani projekti bit će poznati 4. jula dok njihova realizacija treba biti završena do kraja oktobra 2022. godine.