"Reader's Digest"

Zašto se žene lakše odriču seksa: Muškarcima je samo to u glavi

zena

Iako će mnogi vjerovatno pomisliti da je uzrok tome smanjen libido ili poremećaj, djevojke kažu da ih život bez seksa ispunjava i čini sretnima

Seks je jedna od najvažnijih aktivnosti u našem životu i zato je nekima možda teško zamisliti i shvatiti da postoje ljudi koji se odluče živjeti bez seksa, odnosno apstinirati.

Tri žene Steffanie Rivers, LaQuita Lusk i Sara Rogers ispričale su za Reader's Digest zašto su se odrekle seksualnih aktivnosti. Iako će mnogi vjerovatno pomisliti da je uzrok tome smanjen libido ili poremećaj, djevojke kažu da ih život bez seksa ispunjava i čini sretnima.

“Shvatila sam da je većina muškaraca, bez obzira na godine, nezrela i fokusirani su samo na seksualna osvajanja. Nije mi nizak libido, već nisam rob svojih seksualnih nagona”, rekla je Steffanie koja je zadnji put bila intimna 2014. godine.

Dodala je da joj je važniji duhovni život od fizičkog i izgradnja odnosa s partnerom koji zna obuzdavati svoje nagone. Kaže kako je to jedini način da sazna hoće li s nekom osobom imati ozbiljan odnos.

“Kada sam kolegici rekla da se ja i dečko još nismo seksali, rekla mi je da to moramo napraviti barem jednom prije vjenčanja. Smatram da je to predrasuda da žene u vezi mogu ponuditi jedino dobar seks. Zato što postoje mnogobrojne žene koje nude seks, muškarci ne čekaju na žene s drugim vrlinama. Kada bi više žena maknulo seks iz veza i usredotočile se da budu dobre osobe, bilo bi manje seksualnih problema”, rekla je.

LaQuita Lusk zadnji put je bila seksualno aktivna 2009. godine, a na apstinenciju se odlučila prvenstveno iz religioznih razloga.

“Jednog jutra kad sam se vozila kući iz izlaska, proplakala sam cijeli put pa sam odlučila apstinirati jednu godinu, ali to se produžilo. I dalje me dečki zovu van, ali oni to vide kao izazov. Barem znam da kada mi otvoreno pričaju o svojim nagonima i seksualnim željama, nisu pravi muškarci za mene”, rekla je i dodala da je porodica i prijatelji podržavaju.

Sportašica Sara Rogers kaže kako ima određenu životnu rutinu.

“Budim se rano, vježbam, jedem zdravu hranu, odmaram se i u krevetu sam do 21 sat, i tako svaki dan. Voljela bih izlaziti i seksati se ako dođe prava osoba. U svojim prijašnjim vezama postala sam bolja osoba jer sam se manje fokusirala na sebe, a više na drugu osobu”, rekla je

Moja idealna veza bila bi nekim tko nije tako takmičarski nastrojen poput mene i netko ko ne vježba. Želim nekoga ko će me otvoriti prema drugim hobijima i svjetovima”, zaključila je Sara.