Život i zdravlje

Zašto su društvene mreže dobre za vašu vezu

12/06/2015

Nije baš često mišljenje da socijalne mreže mogu pomoći u jednoj vezi, ali one nam omogućavaju bolji pristup i komunikaciju sa ljudima, pa sve izgleda mnogo lakše i zabavnije!

Evo i kako!

1. Možete upoznati nekoga jednim klikom

Sa napretkom tehnologije, smart telefona i raznih aplikacija, svijet sastanaka postao je mnogo pristupačniji i lakši. Danas ako vam se neko dopada možete mu jednostavno poslati poruku na Facebook-u ili Twitter-u. Ako ste ipak za malo suptilniji način udvaranja, možete samo da zapratite osobu koja vam se sviđa.

Da zaključimo:socijalni mediji omogućavaju vam da lako pronađete svog partnera ili stupite u kontakt sa nekim ko vam se dopada.

2. Možete se smijati zajedno

Zabava je veoma bitna za jednu vezu. Postoji mnogo Instagram i Facebook profila koji su prepuni smiješnih slika i videa koje možete podijeliti sa osobom koja vam se dopada. Vrijeme puno zabave i smijeha koje dijelite učiniće da vaša veza pređe na jedan drugi nivo.

3. Pokažite se svijetu

Ovo pravilo odnosi se isključivo na vezu, jer ukoliko vam je istinski stalo do nekoga, želite to da pokažete svijetu i nemate čega da se stidite. Također možete svog partnera da iznenadite simpatičnom fotografijom ili postom za njegov rođendan ili neki drugi praznik. Ovakvim detaljima pokazujete pažnju jedno prema drugom ali i poštovanje.

4. Prisjećajte se lijepih trenutaka zajedno

Za one koji su nostalgični i koji vole da se prisjećaju trenutaka iz prošlosti, socijalne mreže su pravo mjesto za to! Slike, stari statusi, videi ili tvitovi neki su od detalja pomoću kojih možete da se prisjetite najljepših trenutaka svoje veze. Socijalne mreže omogućavaju vam da se sjetite tačnog dana kada ste išli u neku zajedničku avanturu ili kako ste se osjećali za vaš prvi Dan zaljubljenih. Pamćenjem lijepih trenutaka učinićete da oni loši brzo prođu!

5. Možete upoznati jedno drugo brže i bolje

Socijalni mediji omogućavaju da izrazimo lične stavove i raspoloženja, odnosno svoju ličnost. Iako u potpunosti ne definišu jednu osobu, ove mreže mogu vam omogućiti da vidite kako se vaš partner predstavlja drugima. Možete upoznati drugu stranu vašeg partnera/partnerke, koju u običnom razgovoru ne biste.

Prije nego što optužite socijalne mreže da unose razdor u vezu, dajte im šansu jer promovišu smijeh, čuvaju uspomene i povezuju ljude!

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.