Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zašto žene tokom seksa stenju, jauču i zavijaju

vode ljubav

Seks može biti potpuno drugačiji samo zbog zvukova koje ispuštamo, a ovo su pravi razlozi zašto žene stenju i “zavijaju” tokom seksa.

Odgovor na zadovoljstvo

Jedan od najčešćih razloga zašto djevojke uzdišu i stenju tokom seksa je zbog toga što je to njihov automatski odgovor na zadovoljstvo. Zadovoljstvo koje proizilazi iz seksa može izazvati zvučnu i nesvjesnu reakciju.

Automatski odgovor na bol

Naravno, žene stenju i kada ih nešto boli. Ako je partner malo grublji, ili pogađa mjesto koje im baš i ne odgovara, i to može dovesti do stenjanja.

Kako bi partnera dodatno uzbudila

Teško zaboraviti na sve probleme koji su nas proganjali tokom dana. Pa čak i tokom seksa neke od tih negativnih emocija mogu pronaći put do mozga. Stenjanje je način na koji vas partnerica “vraća u igru”.

Da bi se partner osjećao bolje

Stenjanje je odličan način da žena pokaže partneru kako uživa. Tokom seksa koristimo sva osjetila, pa tako ni sluh ne bi trebao biti zapostavljen.

Kako bi promijenila ritam

Ako na stenjanje gledamo kao na izražavanje bez riječi, onda je lako uvidjeti kako ono može promijeniti ritam seksa. Ako partnerica stenje tokom seksa jer uživa, a partner promijeni svoj seksualni stil, sigurno će ispustiti zvuk koji mu daje do znanja da joj više nije toliko lijepo. Na ovaj način partneru zapravo govori što da radi, ali bez riječi.

Kako bi ubrzala stvari

Neke muškarce toliko uzbuđuju seksualni zvuci da mogu postići vrhunac znatno brže ako čuju ono što vole. Seks se ponekad može odužiti, a izazovno stenjanje je odličan način da se stvari malo ubrzaju.

Kako bi usporila stvari

Ako žena tačno zna što treba raditi, može promijeniti ritam svog tijela i ton koji ispušta i na taj način usporiti stvar kako partner ne bi prerano završio.

Kako bi seks bio bolji

Seks je super. Seks je vlažan. Seks je neuredan. Seks je napet, uzbudljiv, a uz prave tonove može biti još bolji!