Ukrajina

Zatekao muškarca kako mu siluje ženu, pa mu odrezao spolni organ

dmitry

Kako se približavao kući, tako je čuo čudne zvukove iz grmlja. Približio se grmlju i imao šta vidjeti

Muškarac iz Ukrajine odrezao je penis silovatelju njegove supruge nakon što ju je isti napao nedaleko od njihovog doma u Ukrajini, javlja Daily Mail.

Suprug (27) se vraćao doma u svoje selo Shevcenkovo na istok regije Kharkiv, a njegova supruga se oprostila od prijatelja i izašla iz restorana u kojem je bila oko 1 sat u noći.

Hodala je prema kući, kada ju je Dmitry Ivchenko (25) napao straga. Prekrio joj je usta rukom kako niko ne bi čuo vrištanje i odvukao je u obližnje grmlje, kazala je policija.

Žrtvin suprug je s druženja s prijateljima otišao deset minuta poslije nje. Kako se približavao kući, tako je čuo čudne zvukove iz grmlja. Približio se grmlju i imao šta vidjeti – Ivchenko je davio njegovu suprugu dok ju je silovao.

Muškarac je napao silovatelja, udario ga u glavu te potom izvadio švicarski nožić i odrezao mu penis.

– Suprug je izgubio kontrolu nad svojim postupcima. Nije shvatao šta radi – izjavio je njegov advokat Dmitry Spaskin lokalnim medijima.

Vriskovi silovatelja i žrtvino jecanje probudilo je cijeli komšiluk, a žrtvina majka je odmah prijavila Ivchenka policiji. Šokirani svjedoci događaja su pozvali Hitnu pomoć za muškarca.

Nakon incidenta, suprug žrtve je hodao 13 kilometara do susjednog sela. Tamo se našao s poznanikom kojeg je zamolio da ga odvede na policiju. 13. oktobra se u rano ujutro predao policiji i priznao napad.

Suprug je optužen za nanošenje teških povreda i u kućnom je pritvoru, a silovatelj je hospitaliziran i morao je na operaciju. Iz bolnice su samo rekli da pacijent treba dugoročno liječenje i nisu htjeli reći koje su šanse da mu spolni organ ponovno pokušaju prišiti.

Policija će za silovanje optužiti i Ivchenka, a dok je u bolnici, pod policijskom je zaštitom.

Ako ga proglase krivim, suprug žrtve silovanja zbog nanošenja teških tjelesnih povreda mogao bi dobiti osam godina kazne zatvora, a silovatelj Ivchenko pet godina.

Žrtva silovanja morat će proć kroz dugi period psihološkog promatranja kako bi se pokušala oporaviti, pišu lokalni mediji.