Život i zdravlje

Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu“

Završen mural sa likom Jovana Divjaka na fasadi Dječije kuće na Grbavici

05/06/2022
Foto: FENA/Obrazovanje gradi BiH

Udruženje je promijenilo svoje ime u „Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu – Jovan Divjak

Na vanjskoj fasadi Dječije kuće na Grbavici u Sarajevu danas je završen mural koji predstavlja Jovana Divjaka, osnivača Udruženja „Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu“.

Kako iz tog udruženja navode, Divjak je vjerovao da je ključ budućnosti BiH u mladim ljudima i njihovom obrazovanju, stoga, mural predstavlja Divjaka kao osobu, koji je posljednjih 27 godina svog života posvetio djeci BiH osiguravajući stipendije i pružajući moralnu podršku za nekoliko hiljada djece i mladih ljudi.

Iz Udruženja zahvaljuju autorima murala, timu „Obojene klape“, Općini Novo Sarajevo i JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo na saglasnosti oslikavanja murala na „Dječijoj kući“, a posebno se zahvaljujemo Grafičar promet doo i Farb-ex doo (CAPAROL) koji su podržali izradu murala.

– Svjesni smo reakcija naših sugrađana koje su se pojavile za vrijeme izrade murala, što nam daje nadu da će nam se sa istim ili većim interesovanjem pridružiti u ispunjavanju osnovnog cilja Udruženja: stipendiranje što većeg broja djece i mladih ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine – poručuju iz Udruženja.

Udruženje je promijenilo svoje ime u „Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu – Jovan Divjak“.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.