Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog anoreksije bila na rubu smrti: Htjela sam biti mršava da bi me prihvatili

elle444

Anoreksična tinejdžerka bila je na korak od smrti nakon što sedam dana nije ništa jela, a maksimalno je izbjegavala i bilo kakvu vrstu tekućine – jer sve ima kalorije, a ona je željela biti mršava i popularna.

Priča je to Elle Lietzow koja je prošla kroz pakao anoreksije i vraćala se, a pritom dovela u očaj svoje roditelje i prijatelje, a zaprepastila čak i ljekare.

elle888

 

Tada je imala 17 godina i umalo je umrla od anoreksije. Zbog izgladnjivanja je dobila napad i pala u nesvijest te je završila u bolnici. Nakon sedam dana “posta” njen indeks tjelesne težine iznosio je nevjerojatnih 12 (BMI od 18,5 – 24,9) , a na pregledu su liječnici otkrili da joj je zaustavljena cirkulacija u udovima, prsti na nogama i rukama su potamnjeli, a nokti su bil plavkasti…

– Htjela sam biti mršava kako bi me svi prihvatili – kaže Elle iz Melbournea. Danas ima 19 godina i normalnu težinu.

elle5555

Imala je samo 35 kilograma, kosa joj je ispadala u pramenovima, izgubila je menstruaciju, nokti su joj pucali – no Elle u tome nije vidjela ništa zabrinjavajuće, ona je samo željela biti mršava kako bi bila poželjna i na tome se putu pogubila. Prije anoreksije, ona je bila sportašica koja je u dobi od 15 godina ostvarila plivačku normu za Olimpijadu.

– Prije nego sam postala anoreksična i pretvorila s u kostur uvijek sam imala koju kilu više i druga djeca su mi se rugala i govorila da sam debeli kit – priča Elle.

Počela se baviti plivanjem i bila je jako uspješna. S 15 godina odustala je od sporta i posvetila se školi i prijateljima. Počela je jesti samo ribu i povrće. Kod nje se javio poremećaj u prehrani i u samo dva mjeseca izgubila je više od 12 kilograma. Tada je prvi put završila u bolnici. Nakon toga su joj porodica i prijatelji, kako bi se oporavila, nosili slatkiše i kolače. Tjerali su je da puno jede pa je uskoro imala više od 75 kilograma, piše Daily Mail.

– Onda sam opet opet odlučila ići na dijetu – kaže Elle. U početku je jela samo povrće i salate, a onda je prestala jesti. U nekoliko mjeseci izgubila je 40 kilograma. Tada je završila u bolnici.

– Ljekari su se čudili da sam živa – kaže Elle. Izvukla se i život joj se promijenio.

Danas pokušava inspirirati druge i pomoći im u borbi s poremećajima prehrane šaljući poruke na svom YouTube kanalu i Instagram profilu.