Život i zdravlje

Zbog opake bolesti izgubili obje kćerke bliznakinje u dvije godine

02/07/2015

Jedan bračni par izgubio je dvije kćerke bliznakinje nakon što su dobile istu vrstu agresivnog raka.

Neve i Belle Boitelle borile su se da prežive od momenta kad su rođene dva mjeseca prije termina.

Ali njihovi životi su tragično prekinuti kad je djevojčicama dijagnosticirana limfoblastična leukemija u dobi od samo pet mjeseci. Neve je umrla kada je imala šest mjeseci, dok je Belle poživjela još skoro dvije godine nakon toga.

Boitelle33

– Naša srca su zauvijek slomljena. Ovo je bilo srceparajuće kratko putovanje s našim hrabrim princezama, koje su nam tako brzo oduzete. Naši životi nikad više neće biti isti – kazala je majka Klara.

Bebe su zbrinute u bolnici St James u Leedsu odmah nakon što su prerano rođene u novembru 2012. Neve i Belle su se rodile jako male i s roditeljima i bratom Hirom su proveli svega tri mjeseca prije strašne dijagnoze. Neve je počela da odbija hranu, a ubrzo su joj se pojavile modrice po tijelu. Nakon pretraga, porodici su rekli da boluje od limfoblastične leukemije. Nakon 15 dana intenzivne kemoterapije izgubila je bitku za život, a imala je svega šest mjeseci.

Boitelle22222

S druge strane, Belle je provela prvi i drugi rođendan u bolnici jer je nastavila borbu protiv raka. Nažalost, 25. marta je umrla u naručju svojih roditelja.

U pomen na svoje insiprativne kćeri, porodica Boitelle sada prikuplja novac za borbu protiv opake bolesti.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.