Zbog ove jedne stvari bit ćete bolji u krevetu, tvrde stručnjaci

Šta ako vam kažemo da se tajna do boljeg seksualnog života već nalazi u vašoj sobi, a ako prednosti koje to nudi su besplatne, jednostavne i imaju brojne pozitivne efekte na zdravlje? Znamo, vjerovatno nam nećete vjerovati, ali stvarno je istina.

Naime, radi se o krevetu, odnosno o tome da se konačno trebate – naspavati.

Istraživanje je pokazalo da je san povezan sa seksualnim životom. Žene koje su spavale samo jedan sat duže po noći, povećale su svoje šanse za seks idući dan za 14%, donose rezultati istraživanja u Journal of Sexual Medicine.

Michael Grandner, doktor nauka i direktor u Istraživačkom programu koji se bavi spavanje i zdravljem na Sveučilištu u Arizoni za Health je rekao:

– U jednu ruku važno je to koliko ste spavali prethodne noći, a s druge strane, bitno je kako općenito spavate. Ako s tim nemate problema, logično je da ćete imati više energije, “čišće” misli i biti više fokusirani, a sve to doprinosi da u krevetu budete razigraniji i aktivniji.

Terapeutkinja i profesorica psihologije na Sveučilištu na Floridi Laura Mintz se s njim slaže te kaže kako viđa da brojni njeni prijatelji i pacijenti jednostavno nemaju energije za seks.