Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog ove slike na Facebooku nakon 49 godina optužen za ubistvo bebe

David Dearlove
David Dearlove (lijevo) i fotografija na Facebooku zbog koje je prijavljeno ubistvo (desno) FOTO: Daily mail

Nasilni očuh završio je na sudu 49 godina poslije ubistva 19-mjesečne bebe nakon što je brat djeteta vidio njihovu sliku na Facebooku i prijavio ubistvo.

Zločin Davida Dearlovea, 71-godišnjaka, decenijama je bio neprijavljen, sve dok fotografija na Facebooku nije podsjetila Petera Bootha na gnusne scene kojima je prisustvovao 47 godina ranije. Dearlove je navodno bacio bebu u kamin i nanio joj fatalne povrede, piše Daily mail.

Peter Booth je pozvao policiju i prijavio da je smrt njegovog brata Paula, koja je dugo smatrana nesretnim slučajem, ustvari ubistvo, nakon čega je započela istraga.

Dearlove je davne 1970-e napustio mjesto zločina nakon što se rastavio od Carol Booth, dječakove majke. Uhapšen je u svom novom domu u Norfolku.

Osuđen je za ubistvo i okrutno ponašanje, a zapažanja su pokazala da su i na drugoj djeci primjećivane povrede i modrice nakon boravka nasamo sa Dearloveom.

Slučaj je otvoren tek 30. marta 2015. a, Peter Booth, brat ubijene bebe, navodno je i sam bio žrtva ubicinog zlostavljanja, te se zbog toga dugo vremena ustručavao prijaviti ga.

Dearlove je kategorično negirao ubistvo i loš tretman djece u periodu od 1967-e do 1968-e godine za koji je optužen.

Suđenje se nastavlja, a očekuje se da će trajati tri sedmice.