Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zdravstvene greške koje žene rade češće od muškaraca

zena

Donosimo vam tri zdravstvene greške koje žene rade češće od muškaraca

1. Još uvijek ne znate nešto važno o svom srcu

Mnoge žene znaju da su simptomi srčanog udara kod muškaraca i žena različiti, no opet žene mlađe od 50 koje su hospitalizirane zbog srčanog udara dvostruko više umiru od muškaraca koji u bolnici završe zbog istog razloga. Prema istraživanju, žene u dobi od 30 do 55 godina prilikom srčanog udara odgađaju pozvati pomoć misleći da su premlade za srčani udar iako genetski imaju velike rizike za to. Zbog toga, upoznajte se s rizicima i simptomima srčanog udara prije nego ga dobijete.

2. Odjećom kontrolirate svoju težinu

Žene se uistinu znaju izluđivati zbog kilograma. Jedan dan ste kilogram lakši, drugi dan imate dva kilograma više, treći dan pol kilograma manje… I ako pritom koristite odjeću kako bi kontrolirale svoju težinu, u krivu ste. Jer ako imate traperice jedan broj veće znači da se možete udebljati i do pet kilograma, a da to ni ne primijetite. Stoga se ne plašite stati na vagu. Ne morate to činiti svaki dan već je dovoljno jednom sedmično.

3. Ne koristite internet na najzdraviji način

Žene kada imaju neke simptome bolesti, odmah guglaju šta im je. Na kraju su same postave dijagnozu umjesto da odu kod doktora i provjere imaju li uistinu razloga za brigu. Guglanjem simptoma bespotrebno se stvara dodatan stres i nervoza. Ako i želite saznati što vam je prije nego što posjetite liječnika, onda informacije ne tražite na kojekakvim forumima već na profesionalnim stranicama bolnica, klinika, zdravstvenih centara gdje su savjete dali stručnjaci.