Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Žele zabraniti uniforme ovih stjuardesa jer su “preseksi i mogu uzbuditi putnike” (FOTO)

stjuardesa

Malezijske avio kompanije AirAsia i FireFly našle su se na udaru dvaju političara iz vladajuće stranke u toj zemlji zbog uniformi koje nose njihove stjuardese, a za koje političari smatraju da su preizazovne.

Datuk Abdullah Mat Yasim u ponedjeljak je u parlamentu izjavio da odjeća koju nose stjuardese “privlači poglede” te da “može uzbuditi putnike, a posebno mlađe ljude”, prenosi The New Straits Times. “Malezijsko avionsko povjerenstvo zaista mora ovo razmotriti”, zaključio je.

Podržao ga je i Datuk Megat Zulkarnian Omardin, još jedan političar koji smatra da bi trebalo promijeniti uniforme. “Moja supruga je zabrinuta svaki put kad sam letim ovim kompanijama. To mi stvarno stvara gnjavažu”, izjavio je i izazvao smijeh drugih članova parlamenta.

https://www.instagram.com/p/BaMTFQ4HU17/

Spomenuo je i još jednu aviokompaniju, Malinda Air te zaključio da su njihove uniforme, iako uske, “prihvatljive jer su osjetljiva područja prekrivena”.

https://www.instagram.com/p/BbyRNaHBqCd/

Ovo nije bio prvi put da se u Maleziji raspravljalo o uniformama stjuardesa, prošle je sedmice još jedan političar zaključio da “ljudi stječu krivi dojam o Maleziji ako su stjuardese odjevene seksi te predložio “šerijatske uniforme”.

https://www.instagram.com/p/BchuVrrHN2X/