Media regata na Neretvi

Zelenom rijekom za očuvanje okoline

neretva media regata

Desetine takmičara su se spuštali na relaciji od Glavatičeva do Džajića buka te su na trasi od oko 18 kilometara

Neretva Media Regata jedinstven je događaj koji je tokom vikenda na jednom mjestu okupio predstavnike mnogih medija iz Bosne i Hercegovine.

Neretva Media Regata prerasta u tradiciju, a ovoga puta, peta po redu, održana je na prostoru općine Konjic.

Udruženje građana “Zelena rijeka” iz Konjica, uz podršku Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH te općine Konjic nastavlja s pozitivnim akcijama među kojima je i ova regata.

Media Regata na Neretvi je reakcija udruženja na potrebe zaštite okoliša i prirode, te se, kroz održavanje regate, skreće pažnja javnosti na sve veću potrebu zaštite i educiranja o načinima očuvanja životne sredine, naročito vodenih površina.

Desetine takmičara su se spuštali na relaciji od Glavatičeva do Džajića buka te su na trasi od oko 18 kilometara, mogli uživati u prirodnim ljepotama tog kraja. Među predstavnicima medija je bila i ekipa Anadolu Agency (AA) koja je zabilježila sve ljepote koje pruža ovaj kraj na zelenoj rijeci.

Jedan od ciljeva regate svakako je promocija prirodnih ljepota Konjica, kao i kulturno-historijske baštine ovog grada koji je bogat prirodnim resursima i u čijoj blizini se nalazi i Boračko jezero, dio Jablaničkog jezera, planina Prenj, dio sliva rijeke Neretve…